Therapievormen

Beeldend

De beeldend therapeut is sensitief voor signalen en mentaliseert voortdurend over (het gedrag van) de client. De therapeut reageert affectief en regulerend op (probleem) gedrag. Een beeldende activiteit wordt zó aangeboden dat de nieuwsgierigheid van de client wordt aangesproken en overspoeling, van lichamelijke sensaties, wordt voorkomen.
Lees meer
Placeholder Image

'Ayla geeft tijdens de eerste sessie weinig signalen over wat ze kan of wat haar leuk lijkt. Ze reageert vlak op de uitleg over therapie maar ook op de beeldende materialen in het lokaal. Tijdens de rondleiding door het lokaal, langs de kasten met beeldende materialen, is de bak met klei het enige waarop Ayla reageert met iets van gezichtsexpressie.

De beeldend therapeut krijgt de indruk dat het haar leuk lijkt daarmee te werken. De volgende vier sessies zet de beeldend therapeut daarom klei klaar op tafel voordat Ayla binnenkomt. Ayla krijgt een vast plekje aan tafel. Er ontstaat een gewoonte om de klei uit de bak te pakken en deze eerst samen door te kneden.

Image

Ontvang onze

nieuwsbrief

Affectregulerende Vaktherapie is volop in ontwikkeling! Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang drie keer per jaar ons laatste nieuws.