Publicaties

Affectregulerende Vaktherapie

De interventie ArVT wordt regelmatig beschreven in publicaties. Hieronder een opsomming (nog niet compleet).
Lees meer
Placeholder Image
Image

Als denken en praten over emoties lastig is

2023

Kinderen en jongeren met affectregulatieproblemen hebben moeite met het opmerken en interpreteren van sensaties die zij in hun lijf voelen. Voor dit probleem is Affectregulerende Vaktherapie (ArVT) ontwikkeld. ArVT is een practice-based interventie waarmee het ervaren, herkennen en denken over lichamelijke gevoelssensaties wordt bevorderd. Dat er sprake is van affectregulatieproblemen wordt doorgaans pas laat herkend, namelijk als conventionele behandelingen niet aansluiten of aanslaan. Wij leggen uit wat affectregulatieproblemen zijn en lichten toe wat ArVT is. Vervolgens geven wij aan hoe ArVT geïndiceerd kan worden vooráfgaand aan het inzetten van conventionele behandeling.
Lees publicatie

Image

Eerst affectregulatie dan zelfregulatie

2021

Eind 2020 heeft het Kennisnetwerk Affectregulerende Vaktherapie hun Basisboek uitgebracht. Het boek beschrijft de interventie transdiagnostisch en discipline-overstijgend, met casuïstiek in beeldend, dans, drama, muziek, psychomotorisch en spel. Het Basisboek Affectregulerende Vaktherapie is een ijkpunt; voor de auteurs een afronding van tien jaar bestuderen van literatuur en praktijk, theorie ontwikkelen en schrijven, voor het Kennisnetwerk de start van een nieuwe fase: verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van Affectregulerende Vaktherapie (ArVT).
Lees publicatie
Image

Ontvang onze

nieuwsbrief

Affectregulerende Vaktherapie is volop in ontwikkeling! Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang drie keer per jaar ons laatste nieuws.