Ontwikkeling 2024

Affectregulerende Vaktherapie

Binnen het kennisnetwerk zijn meerdere ontwikkelingen gaande. Elk bestuurslid stuurt een bepaalde werkgroep aan. Daarnaast zijn er een aantal lopende ontwikkelingen, hieronder een opsomming.
Lees meer
Placeholder Image

CPMO modules

Vrijwilligers van het brede Kennisnetwerk (beeldend, muziek, drama, pmt en dans) hebben “ArVT bij gehechtheidsproblematiek” beschreven. De speltherapeuten zijn met de laatste details bezig voor indiening. Deze laatste module is breder beschreven en richt zich op "ArVT bij affectregulatieproblemen".
Bekijken

NJi

We wachten de resultaten van het promotieonderzoek van Liesbeth Bosgraaf af voordat het indieningstraject weer opgepakt kan worden.

Praktijkboeken

Na het Praktijkboek beeldend worden nu door andere disciplines Praktijkboeken geschreven. Met name PMT en Spel zijn op dreef. Muziek begint op gang te komen. Drama en Dans zoeken nog mede-schrijvers.

Handboek ArVT

Leden van het Kennisnetwerk zijn begonnen met een Handboek waarin meer toepassingen van ArVT worden meegenomen, bv bij ArVT bij adolescenten en ArVT en verschillende diagnoses.

ArVT-intervisiegroepen

Per discipline of per doelgroep, ploppen overal in het land ArVT intervisiegroepen op. We vragen deelnemers van een groep zich aan te melden bij het Register Vaktherapie als ‘ArVT intervisiegroep’. Mochten er problemen zijn met groepen dan kunnen we altijd via de PR van het Kennisnetwerk een oproep doen of anders ondersteunen.
Register Vaktherapie bezoeken

ArVT in het curriculum

Het kennisnetwerk zoekt zo veel mogelijk de samenwerking met verschillende hoge scholen. Dit schooljaar is de interventie opgenomen bij de Hogeschool van Utrecht in het tweedejaars curriculum.
Image

Ontvang onze

nieuwsbrief

Affectregulerende Vaktherapie is volop in ontwikkeling! Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang drie keer per jaar ons laatste nieuws.