Eerste ArVT Praktijktraining beeldend afgerond

Featured image for “Eerste ArVT Praktijktraining beeldend afgerond”

De ArVT Praktijktraining beeldend is een praktische training naast de meer theoretische basistraining en verdiepende training.

Het idee hiervoor ontstond al in de beginfase van het schrijven van het Praktijkboek beeldend, toen we als therapeutengroep merkten hoe fijn en verhelderend het was om al werkend met het materiaal en met elkaar de ArVT interventie te ervaren en te begrijpen.

Dat gunnen we meer collega’s!

Een fijne, nieuwe uitdaging. Heerlijk bezig zijn met ons eigen gouden ei en leren door vooral veel te doen.

Iedere dag stond in het teken van één van de drie fases. We hebben werkvormen aangeboden, passend bij deze fases en ons extra verdiept in het materiaal en de technieken. Met veel aandacht voor het toepassen van de interventietechnieken: regelfuncties, interactieve regulatie en mentaliserend bevragen van elkaar.

Er is gewerkt met houtskool, krijt, verf, klei en wol.

We hebben ervoor gekozen om op twee niveaus te werken.

Naast de praktische opdrachten en het zelf ervaren van affecten is de cursisten ook gevraagd hun eigen beeldend proces vorm te geven en dit in een eindwerkstuk te presenteren. Belangrijk om zo ook de eigen creatieve bron te stimuleren en de interventie zelf te ervaren.

Het was mooi om te zien dat wij als leergroep ook zelf door de drie fases heen gingen.

Eerst epistemisch vertrouwen verkrijgen, daarna de aandacht naar binnen en dag drie het delen van het persoonlijke werk en elkaar daarover bevragen.

We hebben een mooie grote werkplaats gevonden in Zutphen, met stevige tafels en goed licht en een zorgzame gastvrouw.

De eerste groep was enthousiast en wij als trainers ook. Met de gekregen feedback zijn we in staat om de training verder uit te bouwen en vervolmaken.

“Gaande de 3e dag werd het hele proces duidelijk en bleek alles door te lopen. Terwijl we de 1e dag nog riepen om meer beeld bij de Regelfuncties”

“Het was heerlijk!!! Helemaal weer geïnspireerd. DANK”

“Voor mij mag er bij aanvang meer gekoppeld worden tussen theorie en het geen je zelf beleeft/ervaart in de praktijk”

 

Vervolg:

We zullen deze driedaagse  training twee keer per jaar aanbieden. Op de website staan de trainingsdagen voor najaar 2024 en  voorjaar 2025 al vermeld. Er kan aangemeld worden!

Verwacht van de training geen kant en klare recepten voor het omgaan met wat je tegen komt in je eigen praktijk, het is geen intervisie.  Verwacht wel ervaringsgericht werken en oefenen met de interventie; het is bedoeld om jezelf weer even ‘aan te zetten’ en inspiratie te krijgen en nieuwe ideeën om met de ArVT (blijvend) aan de slag te gaan.

Hoort en zeg het voort, wij hebben er zin in.

Heleen Kraetzer en Eveline Peper

www.groenkader.nl


Share:
Image

Ontvang onze

nieuwsbrief

Affectregulerende Vaktherapie is volop in ontwikkeling! Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang drie keer per jaar ons laatste nieuws.