Het Kennisnetwerk Affectregulerende Vaktherapie

Kennis delen & samenwerken

Het FVB kennisnetwerk Affectregulerende Vaktherapie (2015) bestaat uit een gedreven groep vaktherapeuten, van alle disciplines. Het kennisnetwerk benadrukt het belang van wetenschappelijk onderzoek en doet er alles aan om effectstudies mogelijk te maken. Verder richt het zich op samenwerking met vakgenoten en andere zorgprofessionals en  kennis delen.
Placeholder Image

Bekijk video

Image

Bevorderen van het affectregulerend vermogen

De interventie Affectregulerende Vaktherapie (ArVT) is ontwikkelingsgericht en bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen met affectregulatieproblemen.

Met ArVT wordt het affectregulerend vermogen van de cliënt bevorderd en daarmee het denken over emoties en gedrag 'wakker gemaakt'. ArVT biedt vaktherapeuten een gefaseerde behandeling met concrete interventies vanuit een theoretisch kader.  

Het affectregulerend vermogen is het vermogen om lichamelijke sensaties, gevoelens en behoeften op te merken en (basaal) te kunnen verdragen. 

Meer over de interventie
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Image

ArVT

in de praktijk

Houd je ArVT-kennis op peil en ga aan de slag met casuïstiek en vaktherapeutische werkvormen, gericht op het bevorderen van affectregulatie.
Bekijk alle data

31 mei, 2024

Oosterhout, Nederland

Image

Ontvang onze

nieuwsbrief

Affectregulerende Vaktherapie is volop in ontwikkeling! Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang drie keer per jaar ons laatste nieuws.